Ozgecmis Ipuclari

Özgeçmiş İpuçları

İyi bir kapak yazısı özgeçmişinizi zenginleştirecektir. Özgeçmişinize uygun en iyi Özgeçmiş tip formatını seçin. İyi yazılmış bir özgeçmiş kolayca bulunmanızı sağlayacaktır. (Özgeçmiş oluşturmadaki aramada kullanılacak kelimler bölümü) İş tecrübenizdeki boşluk sürelerin akıllıca doldurulması gerekmektedir.


Özgeçmişinizi işlevsiz duruma getirecek 6 HATA:

Eleman alan profesyoneller insan kaynakları uzmanlarına göre aşağıdaki hataların sıkça yapıldığını ve bu hatalardan dolayı özgeçmişlerin dikkate alınmadığı belirtilmektedir.

HATA 1: Tarihlerin belirtilmemesi

Tarih belirtilmemiş özgeçmişler genelde dikkate alınmamaktadır. Çünkü adayın bilgi sakladığı düşünülmekte, örneğin geçmiş is tecrübeleri, işsiz geçen süreler bilinmediğinden negatif bir izlenim bırakmaktadır.

HATA 2: Az sayıda başarıdan bahsedilmesi

Bir Özgeçmiş yetenekleriniz ve kabiliyetlerinizi pazarlayan bir dokümanın tasarlanmış halidir. Dolayısı ile bu bir pazarlama işi olduğuna göre başarılarınızın altını çizin ve mütevazi olmayın.

HATA 3: Güncel olmayan bilgiler yazılması


Özgeçmişiniz sizin hayat hikayeniz değildir. İşverenler son zamanlarda neler yaptığınızı öğrenmek ister. 30 yıl veya daha fazla önceki iş tanımının yazılması Özgeçmişinizi gölgeleyecektir.

HATA 4: Danışman Unvanının kullanılması

Bazı adaylar mevcut is durumlarını tanımlarken danışman deyimini kullanmaktadırlar. Ancak bu terim çok geniş anlam taşıdığından İnsan kaynakları uzmanlarını veya işverenleri rahatsız eder. Danışman unvanı sadece belirli bir görev veya spesifik bir proje için kullanılabilir.

HATA 5: Çelişkili Bilgi

İnsan kaynakları uzmanları veya işverenler aday listelerinde adayların detaylı özgeçmiş bilgileri ve resimlerinin gereksiz olduğu konusunda hemfikirlerdir. eleman.net deki özgeçmişiniz sadece is arama veya işverenlerce aramada kullanılan birinci adımdır. Önemli olan bu aramalar sonucunda yüzlerce aday
içerisinde mülakata çağrılacak olmanızdır. Özgeçmişinizde yazılacak her kelimenin anlamlı olması ve yeteneklerinizi pazarlayabilecek şekilde seçilmesi gerekmektedir.

İLETİŞİM AĞINI UNUTMAYIN

İşsiz orta seviyede yönetici özgeçmişi bir tam zamanlı başvuru olmalıdır. ABD'de ki istatistiklere göre iş fırsatlarının %80'ni iletişim ağında doldurulmaktadır. Dolayısı ile her tanıdığınızla görüsün. İletişim ağı kapsamında kişisel, kurumsal temaslar, önceden çalıştığınız insanlar, sizin için çalışan insanlar, müşteriler, satıcılar, temsilciler, ajandanızdaki tüm ilişkide olduğunuz kişiler, dernekler ve tabiî ki kariyer siteleri ile temas halinde olun. Etkili bir özgeçmiş ve bir iletişim şansınızı artıracaktır.


İlk izlenim çok önemlidir.


"Be Who you are (Kendiniz gibi olun)"