P. Cardin: Baaarili olan kopyalanir

P. Cardin: Başarılı olan kopyalanır

Pierre Cardin: Başarılı olan kopyalanır


Çırağan Sarayı’nda düzenleyeceği “Dünden Bugüne Pierre Cardin” defilesi için Türkiye’ye gelen Fransız moda devi Cardin, “Başarılı olan kopyalanır, bizi de kopyalıyorlar, çünkü bize hayranlar” dedi.

25 yıl aradan sonra Türkiye’ye gelen efsane modacı Pierre Cardin, 22 Haziran’a kadar İstanbul’da olacak. Geçmişten günümüze farklı tasarımlarını bir defilede biraraya getiren Pierre Cardin’in, ilki Paris’te yapılan “Dünden Bugüne Pierre Cardin” konulu defilesinin 5’incisi halkası 21 Haziran’da Çırağan Sarayı’nda gerçekleşecek. Organizasyonda Başbakan Tayyip Erdoğan, Cardin’e ‘Fahri Dostluk Elçisi’ plaketi verecek.

Dünyaca ünlü modacı Pierre Cardin, Aydınlı Grup’la yıl başında imzaladığı ortaklık anlaşmasını kutlamak için 25 yıl aradan sonra Türkiye’ye geliyor.

Modacı, Çırağan Sarayı’nda 21 Haziran’da 60 yıllık moda tarihini yansıtan “Dünden Bugüne Pierre Cardin” adlı bir defile yapacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da organizasyona katılarak, modacıya ‘Fahri Dostluk Elçisi’ plaketi verecek.

İSTANBUL, DEFİLENİN 5’İNCİ HALKASI
“Dünden Bugüne Pierre Cardin” defilesinin ilki Paris’te, 2’ncisi Roma’da, 3’üncüsü Meksika’da gerçekleştirilmişti. 4’üncüsü ise 19 Haziran’da Atina’da yapıldı. Çırağan’daki defile ise halkanın 5’incisi olacak.

129 ülkede canlı olarak yayınlanacak defilede yabancı modellerin yanı sıra Şenay Akay, Ceylan Saner, Sema Şimşek, Yüksel Ak ve Cansu Dere gibi Türk mankenler de görev alacak.

TECRÜBELERİNİ NTV’YE ANLATTI
Pierre Cardin defilesi öncesi NTV’de akşamüstü programının konuğuydu. Türk tekstilini çok başarılı bulduğunu belirten Pierre Cardin, markalarının taklit edilmesiyle ilgili “başarılı olan kopyalanır” dedi.
“İnsanlar varolanı, saygı duyduklarını kopyalıyor. Bu bizler için elbette ki rahatsız edici. Markalar müşterilerini kaybediyor. Ancak unutmayın bizi kopyalıyorlar, taklit ediyorlar, çünkü bize hayranlar” dedi.

Pierre Cardin, modaya bakışının yanında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği hakkındaki düşüncelerini de NTV’ye anlattı:
“Bu yaşımda şunu söyleyebilirim ki, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye kabul edilmesi gayet mantıklı. Bunun tersini düşünen bazı Fransızlar var ama benim gibi Türkiye’yi tanıyanlar üye olmanızdan yana. Bir kere tarihiniz, bulunduğunuz bölge, kültürünüz çok zengin. Ben Türkiye’yi zaten Avrupalı olarak görüyorum. birgün siz de göreceksiniz, Türkiye AB ülkesi olacak.”



İstanbul Boğazı'nda tekne turu yapan Cardin'e Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Said Kavurmacı eşlik etti.

”MÜMESSİLLİK SORUNU YOK”
Öte yandan Pierre Cardin, Türkiye’de mümessillik sorunu yaşadığı yönündeki haberler ile ilgili olarak böyle bir sorun bulunmadığını söyledi.

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şevki Kavurmacı da bir şirketin edinimlerini yerine getirmemesi nedeniyle böyle bir sorun yaşandığını, ancak kendilerinin onların da borçlarını üstlenerek sorunu ortadan kaldırdıklarını kaydetti.


Kaynak: www.ntvmsnbc.com